Een Travellerspoint blog

Bangkok - Chaing Rai

One night in Bangkok

semi-overcast 30 °C
Bekijk 3 maanden Zuid-Oost Azië op diederikbaas's reiskaart.

Chiang Rai 14-5-11

De kop is er af! Het heeft even geduurd voordat ik een stuk kon schrijven, maar dat is een goed teken denk ik.
Ik begon dit stuk met te vertellen over de vlucht naar Bangkok, die prima was. Het tweede gedeelte (Dubai - Bangkok) was met een Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Ik was hier best wel benieuwd naar, maar uiteindelijk heb ik het hele ding 15 minuten van binnen gezien (niet boeiend, gewoon een groot vliegtuig) en ben daarna in slaap gevallen. Top!
Op de luchthaven kwam ik Lousanne (het zusje van m'n huisgenoot Robert) en haar vriendinnetje Nicole al tegen. Samen hebben we een taxi gepakt richting Ko San Road.
Bangkok was zoals verwacht een warme deken van rioollucht, smog, taxi's, Singha's en rijst. Een dag later zijn we naar de MBK shopping mall geweest (om goedkope lenzen te kopen, waardoor ik de komende 3 maanden weer kan zien) en daarna naar het Bangkok Culture and Arts Centre, waar een super culturele foto tentoonstelling was.

Daar begon ik dit stuk dus mee. Wat interessanter is, is dat ik 's avonds de nachttrein naar Chiang Mai had. In de trein zat tegenover me een oude Thaise man van een jaar of 70. Hij was erg benieuwd waar ik vandaan kwam, waar ik naartoe ging en meer van dat soort dingen. Hij raadde me aan welk menu ik moest nemen (mijn favoriet, kip met Thaise basil leaves was veel te gewoon) en vertelde over de plekken in Europa waar hij was geweest, wat niet veel Thai doen volgens mij. Helaas bleek de beste man bij de kaartcontrole wel op de juiste stoel te zitten, maar in de verkeerde wagon.
Daarvoor in de plaats kreeg ik 3 Thaise vrouwtjes, die wederom benieuwd waren waar ik vandaan kom ik waar ik naar toe ging (we joe fom?). Dat moest allemaal op foto vastgelegd worden, die ik helaas niet kan uploaden want het internet is brak. (ah, ik kan ze toch toevoegen, zie de onderkant!)
's Ochtends bleek dat de trein 3 uur had stil gestaan omdat de locomotief kapot was en we dus ook 3 uur later zouden aankomen. In totaal duurde deze rit 18 uur..
Dat was opzich geen probleem, totdat ik op het busstation in Chiang Mai kwam, waar ik nog eens 3 uur op de bus naar Chiang Rai moest wachten. Top! Gelukkig zat ik samen met een Australier genaamd Cameron in het zelfde schuitje en hebben we die 3 uur doorgebracht met kaartspellen en verhalen uitwisselen. Cameron was bijna aan het einde van zijn 7 maanden durende trip en was in India, Sri Lanka, Burma, Cambodja, Laos en Maleisie geweest. Ik dacht dat ik wel wat ervaring had..
Uitendelijk zijn we 's avonds in Chiang Rai aangekomen, waar ik een mooi guesthouse vond met een grote tuin. Dit nadat het eerste guesthouse dat ik binnen liep iets weg had van een gevangenis uit oost Europa..
Cameron zou vrienden ontmoeten die hij een aantal maanden geleden hier had gemaakt (2 Amerikanen die hier sinds een paar jaar wonen) en vroeg of ik meeging.
Dus daar zaten we in het Peace House, een bar gerund door rastafaris met een paar locals, reizigers en reizigers die jaren geleden waren begonnen en hier inmiddels wonen. Op dat moment realiseerde ik me waarom ik zo graag terug wilde naar Zuidoost Azie; de mensen die je ontmoet en hun verhalen. Hier telt de status die je thuis hebt niet. Het enige dat telt is waar je vorige week was, wat je morgen gaat doen en of je nog een Singha wilt..


P1010811.jpgP1010807.jpgP1010799.jpg

Geplaatst door diederikbaas 12:10 Gearchiveerd in Thailand Tagged bangkok chiang_rai night_train

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint