Een Travellerspoint blog

The Gibbon Experience en Luang Prabang

Huay Xai - Luang Prabang (Laos)

semi-overcast 30 °C
Bekijk 3 maanden Zuid-Oost Azië op diederikbaas's reiskaart.

De laatste keer dat ik iets van me liet horen was ik in Chiang Rai, waar ik de vrienden ontmoette van Cameron. Het waren 2 Amerikanen die zich sinds een paar jaar inzetten om te voorkomen dat kinderen in de prostitutie terecht komen. Een goed project!
Vanuit Chiang Rai ben ik doorgereisd naar Huay Xai, een dorpje in Laos op de grens met Thailand. In dit dorp zelf is niks te doen behalve de Gibbon Experience.

De Gibbon Experience bestaat sinds 6-7 jaar en is opgezet door Fransen. Het is een project in het Bokeo natuurreservaat, waarbij locale stammen betrokken zijn bij eco-toerisme om zo het reservaat intact te houden. Met een groep van max 8 personen ga je 3 dagen de jungle in, waar een heel netwerk van 'zip-lines' is opgezet. Met deze ziplines (de langste was 400m lang en 120m boven de grond) zip je dwars door de jungle heen met ziek mooie uitzichten over de heuvelachtige jungle. 's Avonds sliepen we in (semi) professionele boomhutten die alleen per zip line te bereiken waren. Mooi was de boomhut-douche, afgeschermd naar de boomhut toe, maar aan de jungle kant helemaal open, waardoor je tijdens het douchen kon genieten van de jungle, en de jungle van jou.
Het heet Gibbon experience omdat er gibbon apen in de jungle leven. De bedoeling is dat je deze dan ook ziet. Toen we met onze groep begonnen aan de tocht wisten we dat de kans behoorlijk klein was dat we ze zouden zien. Op de tweede dag vroegen we onze guides of er nog kans was om Gibbons te zien. Hij vertelde ons dat als we echt gibbons wilden zien, we om 4.00 's ochtends op moesten, 2 uur hiken naar een ander gebied (waar weer een heel ander netwerk van ziplines en boomhutten was) en dat we ze daar misschien zouden zien.
We besloten om dit te doen, je komt immers voor die apen. Zo vertrokken we om 4.30 vanuit onze boomhut in het donker de jungle in. 2 Uur later kwamen we aan bij de boomhut van een andere groep (die wakker werden, omdat wij al 2 uur op waren en apen wilden zien), maar na een uurtje werd duidelijk dat er geen aap in de buurt was. Een kleine tegenvaller, maar we waren nu wel in een nieuw gebied, met nieuwe ziplines, waar we een tijdje vrij mochten spelen!
Ik stond te wachten met een jongen uit Nieuw-Zeeland, tot uit het niets een andere guide het pad af rende en ons gebaarde dat we stil moesten zijn, 'Gibbons!' fluisterde hij ons toe en trok ons mee verder het pad af. Daar zagen we op een afstand van ongeveer 200m een groep zwarte en bruine gibbons die door de bomen aan het slingeren waren! Met de rest van de groep zijn we nog een stuk verder de jungle in gegaan en hebben ze nog een tweede keer gezien, erg cool!
Het was een behoorlijke coole ervaring, de combinatie van zip lines, boomhutten en de daadwerkelijke Gibbons! Ik kan geen foto's uploaden, maar om een idee te krijgen kun je hier kijken: http://www.gibbonexperience.org

In Huay Xai ontmoette ik Lousanne en Nicole weer en samen hebben we de slow boat naar Luang Prabang genomen. Een mooi stadje met Franse Villa's, watervallen en een relaxte sfeer. Hier hebben we vooral gerelaxed, morgen door naar Vang Vieng (tuben!).

Geplaatst door diederikbaas 1:19 Gearchiveerd in Laos Tagged luang_prabang gibbon_experience

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint